Pink Day Zagreb

Festival će se održati u petak, 8.3. 2013. u Muzeju za umjetnost i obrt, a bit će u cijelosti posvećen vinu, ženama, ženskom zdravlju, kulturi (promocija knjige „Žene nikad ne stare“, I. Caputo, Planetopija), umjetnosti (izložba „Staklo, moje drugo tijelo“ G. Drinković) i ružičastim vinima i pjenušcima u suradnji s hrvatskim i inozemnim vinarima.Moći ćete poslušati predavanje prof. dr. Mladena Bobana s medicinskog fakulteta u Splitu – na temu utjecaja vina na zdravlje, i prisustvovati prezentaciji „pink food-a“ , te naučiti nešto o sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, poslušati poznatu enologinju Ivanku Rosati, te čuti nešto o razlici kontinentalnih i „morskih“ rozea…

U humanitarnom dijelu manifestacije prikupljat ćemo donacije za AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU. Akciju će voditi osobe iz javnog života Hrvatske, a svaka donacija od 150 i više kuna bit će nagrađena dizajnerskim privjeskom za ključeve s potpisom Karima Rashida (i čašom izvrsnog pjenušca).

Na Festivalu će se okupiti vinari (i vinarke) iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Srbije, BiH, Vojvodine…a na njemu ćete se i zabaviti i educirati, napraviti dobro djelo i – posljednje, ali ne i najmanje važno, uživati uz čašu finog ružičastog vina ili pjenušca.

Više na www.womenonwine.com.hr

Na sljedećem linku možete vidjeti kako je bilo na Pink Dayu u Zagrebu